جراحی و کشیدن, بلاگ

ایمپلنت دندان

تکنیک پیشرفته ایمپلنت

ایمپلنت دندان

فهرست مطلب

ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان آلیاژی شبیه پیچ و از جنس تیتانیوم است که با بدن انسان سازگاری دارد. گرید این فلز تیتانیوم گرید 5 است که 90 درصد تیتانیوم ، 6 درصد آلمینیوم و 4 درصد وانادیم می باشد.درهنگام کاشت برای بهتر شدن نتیجه عمل جراحی اگر از الیاژی خوب بهره بگیریم بهبودی بیشتری حاصل میشود.

ایمپلنت دندانی به تنهایی دارای ارزش نمیباشد، زیرا توسط متخصص ایمپلنت با تجربه و دارای مهارت کافی و لازم که حین انجام عمل جراحی و با توجه به موقعیتی درست از آن به عنوان دندان از دست رفته استفاد میکند ارزشمند میشود.

به این ترتیب ایمپلنت نقشی اساسی به عنوان ریشه نابود شده دندان osseointegration (همجوشی) با استخوان فک بیمار به همراه اتصالات پروتزی را ایفا میکند. همچنین در ادامه مراحل کاشت ایمپلنت با ساختن دقیق روکش با قالبگیری ساخته و با الیاژ مخصوص توسط سیستمی به نام CADCAM بیمار از دندانی بسیار زیبا و محکم که عمری بسیار بالا دارد بهره مند میشود.در صورت استفاده از الیاژ مرغوب در ایمپلنت استحکام و دوام بالاتر و همچنین دیگر چیزی به عنوان خرابی یا درد دندان وجود نخواهد داشت.

دندانهای طبیعی در طول عمر باهزینه هایی شامل پرکردن، عصب کشی و روکش کردن مواجه میشود که هزینه ای با مبالغ بالایی برای ما خواهند داشت. در صورتی که گاهی درمان توسط ایمپلنت یا کاشت دندان مفیدتر و مقرون به صرفه میباشد.
در درمان توسط ایمپلنت به همراه تمامی مزایایی که شامل میشود، میتوان با مشکلات و تجربه هایی تلخ روبرو شد، در صورت عدم نبودن تجهیزات به روز و به کارگیری پرسنل یا متخصصان کم تجربه و رعایت نکردن استریلیزاسیون و استفاده از برند هایی با درجه کیفی پایین ما با مشکلاتی دردناک مواجه میشویم.افراد سیگاری و مصرف کننده دخانیات نیز با جرم گیری درست قبل از کاشت و هر شش ماه یک بار میتوانند از ایمپلنت بهره مند شوند.

درمان ایمپلنت برای چه کسانی مناسب می باشد؟

در درمان ایمپلنت برای همه افراد در هر سن و شرایطی که دندان خود را از دست میدهند قابل نصب میباشد.

میشود گفت 99 درصد کسانی که دندان خود را از دست داده اند میتوانند از ایمپلنت بهره مند شوند. تقریبا در همه موارد میتوان گفت تا  95 درصد از درمانها موفقیت آمیز میباشد.

اشخاص دارای قند خون (دیابت) قبل از ایمپلنت نیاز به مشاوره با پزشک خود دارند و در این شرایط باید قند خون را به زیر صد و پنجاه برسانند تا دچار مشکل نشوند تا بدون هیچ گونه نگرانی ایمپلنت انجام شود.

برای کسانی که مصرف دخانیات دارند جهت ایمپلنت دندان خود مشکلی ندارند و و هر شش ماه بعد از جرم گیری دندانها میتوانند از مزایای کاشت ایمپلنت بهره مند شوند.

افرادی که شیمی درمانی یا رادیوتراپی کرده اند پس از گذشت شش ماه می توانند از گذاشتن ایمپلنت بهره مند شوند.
امروزه بدون شک با داشتن تجربه و دانش علمی میتوان به طور استاندارد و حرفه ایی با شناختن موقعیت درست از محل قرار گیری ایمپلنت بر روی استخوان فک، بدون داشتن هیچ عوارضIMPLANT را به سادگی انجام داد.
دندانپزشکی ایمپلنت دکتر مجید جعفری
 در مطب دندانپزشکی دکتر مجید جعفری ایمپلنت با رعایت اصول پزشکی واستریلیزاسیون انجام  میشود تا بیمار  کمترین میزان درد و التهاب یا عوارض ناشی از جراحی مانند خونریزی و کبودی را تجربه کند و ماندگاری ایمپلنت بالاتر رود.
 

دلایل بالا بودن قیمت ایمپلنت یا نرخ متفاوت در مطب ها و کلینیک ها چیست؟

امروزه یکی از مهمترین نکات در مورد کاشت دندان (ایمپلنت) و دندانپزشکی قیمت و هزینه درمان میباشد، اما تنها فاکتوری به نظر ما مهم میباشد این است که دندان کاشته شده در جای درستی به فک پیچ شود که این باعث میشود که ایمپلنت تبدیل به دندانی قابل استفاده شود. تنها کیفیت حاصل از کار و همچنین اسقامت دندان کاشته شده قیمت نهایی را با موثر بودن تعیین میکند.

داشتن تجربه و مهارتی بالا لازمه دندانپزشک است تا بتواند موثر واقع شود .

قیمت ایمپلنت

تجهیزات حرفه ایی و به روز موجود در کلینیک که برای ایمپلنت ساخته شده استفاده میشود.میزان درجه استریلیزاسیون محیط درمانی: برای داشتن فضای کاملا استریل که موجب پایین امدن عوارض درمان میشود که شامل هزینه های بالا به دلیل مواد مصرفی استریلیزاسیون میباشد.

نوع Implant که برای فرد گذاشته می شود: استفاده از برندهایی معتبر و معروف با قدمت بالا کیفیت در درمان را دوچندان میکند.

تفاوت دست مزد در تخصصی و یا عمومی بودن لابراتوار با قدمت بالا و یا تازه کار بودن آن بسیار تاثیر گذار خواهد بود.

کیفیت وابسته به نوع مواد مصرفی و تجهیزاتی که برای روکش کردن در implant استفاده میشود تاثیر گذار است.

کیفیت وابسته به مواد مصرفی و تجهیزاتی که مورد استفاده جهت ساختن روکش به کار میرود در قیمت نهایی تاثیر گذار خواهد بود. و در اخر مهم ترین عامل خدماتی است که بعد از درمان به بیماران عرضه میگردد. عدم جابه جایی مطب دندانپزشکی و ثابت بودن محل آن همچنین ثابت بودن دکتر معالج. داشتن نمایندگی و استفاده از برندهای به نام و حرفه ایی برای به کار بردن در ایمپلنت.

بادر نظر گرفتن این چند فاکتور که توضیح دادیم ، برای تعیین هزینه ها و قیمت جهت ایمپلنت دندانی، میشود دلیل تفاوت داشتن نرخ در مراکز درمانی مختلف را فهمید.

میانگین کلی زمان لازم جهت ساخته شدن استخوان در اطراف ایمپلنت هشت هفته است،اما بهتر است زمانی 3 ماهه برای بار آوری بر روی ایمپلنت در نظر گرفت.جهت اطمینان ازبه تکامل رسیدن ترابکول های استخوانی زمانی 3ماهه مناسب میباشد.یک قانون کلی وجود دارد که می توان در شرایط مختلف متفاوت نیز باشد به طور مثال اگر در فک بالا سینوس لیفت انجام شده باشد بهتر است یک الی دو ماه بیشتر وقت بیشتری داده شود تا به استخوان جدید فرصت کافی برای رشد و تراکم بیشتری بدهیم
یکی دیگر از مواردی که امکان دارد نیاز به زمان بیشتری داشته باشد است بستگی به نوع گرافت استخوانن و یا پیوند استخوانی دارد.

همینطور در شرایطی که استخوان تراکم کمتری داشته باشد باید زمان بیشتری بدهیم تا تراکم استخوان به میزان مورد قبولی برسد و در شرایطی ایده آل استخوانی میتوان از مدت انتظار کم کرد.
در این شرایط است که طول و عرض ایمپلنت دندانی کاشته شده ایده آل برای دندان جایگزین میباشد.
یعنی زمانی که ایمپلنت در درون استخوان شرایطی خوب و با استحکام ومانند دندانی طبیعی وسالم داشته باشد، نام این حالت Immediate Load میباشد.

برای استفاده ازشرایط Immediate Load در گام اول باید استخوان به شرایط کیفی خوبی رسیده باشد. گام دوم از ایمپلنتهایی با طول بلند استفاده میشود .در گام سوم نوع ایمپلنت استفاده شده حتما مخصوص این روش باشد و اگر که هر سه مورد ذکر شده رعایت شوند می توان ایمپلنت فوری را بار گذاری کرده و روکش را بر روی آن نصب کرد.

در مواقعی نادر و خیلی کم درایمپلنت های کار شده به جای اینکه با استخوان پیوند خورده و بافت نرم استخوان به ایمپلنت میچسبد که معمولا 5 درصد عمل ها ی ایمپلنت با این مشکل برخورد میکنند و این نشان از آماری پایین دارد.در مواجهه با این مساله باید ایمپلنت رد شده را خارج کرده و بعد از 2 ماه با تشکیل مجدد استخوان، ایمپلنتی جدید کار گذاشته شود.(و باید بر این موضوع تاکید کنیم که 95 درصد عمل های ایمپلنت باموفقیت انجام شده است)

در این مورد باید اضافه کرد علت اصلی این رخداد،با حرکت مختصر یا micromovement ایمپلنت در جای خود میباشد که این تکان خوردن ها باعث میشود که به استخوان به درستی جوش نخورد.میدانیم که ایمپلنت باید کاملا ثابت و بیحرکت باشد تا کاملا به استحکام لازم و پیوند استخوانی برسد.

هر گونه فشار جانبی و حرکت از طرفین که باعث این پدیده شود(Fail)شدن ایمپلنت میباشد.

در گذشته به جای ایمپلنت های امروزی> بریج و پلهای دندانی برای درمان به کار میرفتند. . آکادمی دندانپزشکی ایالات متحده آمریکا،عمر بریج دندان را در حدود 5 الی 10 سال میداند>واظهارمیکنند میانگین خرابی دندان دارای یک بریج یا پروتز30 درصد میباشد.

در هر صورت امروزه با دانش مدرن عمر ایمپلنتها در نگاه به دیگر روش های جایگزین نه تنها بیشتر میباشد،بلکه با عوارضی بسیار کمتر در جایگاه خوبی در سیستم دندانپزشکی دنیا به عنوان یک جایگزین به جای دندان را داراست.و میشود با اطمینان گفت طول عمری 40 ساله حتی مادام العمر را داراست،البته با رعایت اصول مراقبتی و بهداشتی.

متداول ترین سوال ها در مورد ایمپلنت دندان و پاسخ به آن ها

معرفی ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان در حقیقت یک ریشه دندان مصنوعی می باشد و جنس آن از تیتانیوم است. مواد تیتانیوم با شرایط محیط سازگار می باشند و معمولا در ایمپلنت های ارتوپدی از آن استفاده می کنند.

در واقع دندان ایمپلنت دقیقا مانند دندان های طبیعی می باشد به طوری که از خراب شدن و تحلیل رفتن استخوان جلوگیری می کند و استخوان فک را تحریک به رشد می کند. ایمپلنت پایه محکمی را برای دندان مصنوعی ایجاد می نماید.

ایمپلنت کارایی بهتری دارد یا بریج دندان؟

باید بدانید که درمان ایمپلنت بهترین و تنها ترین روشی است که، می تواند استخوان فک را محافظت نماید و از فرسوده شدن و تحلیل رفتن آن جلوگیری کند. و موجب می شود که دندان های مجاور را خراب نکند.

عمر ایمپلنت بسیار بالا است. ایمپلنت مانند دندان های مصنوعی و بریج دندان احتیاجی ندارد که تعویض شود. در این صورت هزینه شما هم در بلند مدت کم خواهد شد.

با ایمپلنت زیبایی دهان و قسمت پایینی صورت شما حفظ می شود، به این دلیل که ایمپلنت نمی گذارد، با از دست رفتن دندان، فک خراب شود و در هم فرو رود.

دندان های بریج برای پر کردن جای خالی دندان های از دست رفته نیاز دارند تا برای ثابت شدن جای خود به دندان های مجاور تکیه کنند. با تراشیدن دندان های طبیعی دندان بریج در جای خود قرار می گیرد. به دلیل اینکه دندان های نگهدارنده برای ثابت نگه داشتن دندان بریج تحت فشار می باشند، به مرور زمان دچار آسیب می شوند.

از نظر ظاهری شکل دندان ایمپلنتی چگونه می باشد؟

دندان ایمپلنت تا حدود زیادی شباهت بسیار زیادی به دندان های طبیعی دارد.

همانگونه که ظاهر طبیعی دارد، از نظر عملکرد هم تا حدودی مانند دندان های طبیعی کار می کند. در مدت زمان طولانی استفاده از ایمپلنت، زیبایی آن بیشتر مشخص می شود، به دلیل اینکه ایمپلنت قادر است، از تحلیل رفتن استخوان و پیری زودرس جلوگیری کند.

کاشت دندان ایمپلنت برای چه کسانی امکان پذیر است؟

با وجود پیشرفت هایی که در زمینه ایمپلنت وجود دارد، تمام افراد می توانند از ایمپلنت استفاده نمایند. البته باید بدانید که، وضعیت سلامت عمومی بیمار باید مناسب باشد.

به عنوان مثال بیمارانی که به دیابت مبتلا هستند، امکان موفقیت در ایمپلنت را کاهش می دهند، البته این چنین مواردی  نادر است.

مهم ترین عاملی که برای کاشت ایمپلنت بسیار اهمیت دارد، داشتن استخوان فک با کیفیت و حجم بالای استخوان در محل کاشت دندان. در غیر اینصورت باید عمل پیوند استخوان انجام گیرد و سپس ایمپلنت کاشته شود.

چه مقدار زمان لازم است، تا صاحب دندان شویم؟

مدت زمان درمان به چند عامل بستگی دارد، که یکی از این عوامل، نیاز پیوند وجود دارد یا خیر.

اگر نیازی به عمل پیوند وجود نداشته باشد، در همان روز کاشت ایمپلنت انجام می شود.

بسیاری از افراد برای درمان باید چند هفته تا چند ماه را تحمل کنند، البته بستگی به تراکم و حجم استخوان محل کاشت دندان دارد. در صورت انجام عمل پیوند استخوان حدود 6 تا 9 ماه زمان لازم است تا درمان کامل شود.

آیا عمل جراحی کاشت ایمپلنت همراه با درد است؟

این طبیعی است که، بیماران بعد از اتمام عمل جراحی ایمپلنت و پس از کاهش تاثیر بی حسی با مقداری درد همراه باشد. تعداد بسیار زیادی از بیماران بعد از تمام شدن عمل نیازی به داروهای تسکین دهنده تجویزی ندارند و با مسکن های معمولی دردشان تمام می شود.

بعد از عمل کاشت ایمپلنت چه مراقبت‌های لازم است؟

مراقبت های داخل خانه بستگی به نوع ترمیم ایمپلنت مشخص شده دارد. به عنوان مثال اگر فقط یک دندان را ایمپلنت کرده اید ، همانند دندان های طبیعی خود، روزی حداقل 2 بار مسواک و 1 بار نخ دندان بکشید.

اما اگر نوع بریج دندان را برای پر کردن جای خالی دندان انتخاب کرده اید، حداقل 2 بار در روز مسواک و 1 بار نخ ندان و مراقبت بیشتر از لثه و تمیز نگه داشتن پیرامون دندان مصنوعی. شما می توانید برای راحت تر کشیدن نخ دندان از نخ گیر تردر استفاده نمایید.

افرادی که تمام دندان های خود را از دست داده اند باید از مراقبت های بیشتری برخوردار شوند. برای چنین بیمارانی مسواک های مخصوصی موجود است.

باید توجه داشته باشید که، افردی که از اوردنچر استفاده می کنند، باید از مراقبت های بیشتری برخوردار باشند. شما می توانید دندان های مصنوعی بر پایه ایمپلنت را دقیقا مثل بریج دندان تمیز نمایید.

در کلیه مواردی که ذکر شد، بیماران باید دقت داشته باشند، که هر 6 ماه یک بار باید نزد دندانپزشک مراجعه نمایند، تا از سلامت دندان، لثه و دندان ایمپلنتی مطمعن شوید.

چه مقدار احتمال موفقیت درمان کاشت ایمپلنت وجود دارد؟

قبل از هر چیز باید در نظر داشته باشید که، کاشت ایمپلنت یکی از موفقیت آمیز ترین روش های دندانپزشکی است، یعنی بیش از 95% می باشد.

در موارد بسیار نادر، امکان دارد که، استخوان به ایمپلنت جوش نخورد.

ایمپلنت دندان چقدر عمر می کند؟

معمولا ایمپلنتی که بیش از 95 موفق بوده است باید بیش از 50 سال عمر کند. طول عمر ایمپلنت بسیار بیشتر از بریج معمولی و دندان مصنوعی می باشد.

طراحی ایمپلنت به گونه است که، بتواند تا آخر عمر با شما باشد. اگر به صورت منظم و مداوم برای چکاپ ایمپلنت نزد دندانپزشک بروید عمر آن ها تضمین شده است.

برای کاشت ایمپلنت دندان چه مقدار باید هزینه کنیم؟

باید بدانید که، درمان ایمپلنت بهترین و تنها ترین روشی می باشد که، از دندان های کناری کمک نمی گیرد و زیبایی یک سوم پایینی صرت را حفظ می نماید. شما بر روی زیبایی چهره خود سرمایه گذاری می کنید.

بسیاری از عوامل می باشدکه، در هزینه کاشت ایمپلنت موثر است، مثلا ، تعداد دندان های جایگزین، نوع ایمپلنت، محل قرار دادن ایمپلنت، پیوند استخوان و نوع طراحی ترمیم.

کاشت ایمپلنت شاید از نظر قیمت با نمونه های دیگر کمی بیشتر باشد اما این را بدانید که برای همیشه با شما خواهد ماند و نیازی به تعویض ندارد.

بیماری پری ایمپلنتایتیس چیست؟ و چطور از آن جلوگیری کنیم؟

خوشبختانه بر خلاف دندانهای طبیعی که پوسیده میشوند الیاژ ایمپلنتها از جس تیتانیوم میباشد و هرگز پوسیده نخواهند شد.

تنها با رعایت نکردن بهداشت دندانها، ممکن است استخوان های اطراف ایمپلنت توسط میکروب ها تحلیل و Perimplantitis شود و این امر موجب شل شدن و جدا شدن ایمپلنت دندانی شود.

بنابراین ایمپلنت جایگزین عالی برای دندان های از بین رفته میباشد. با در نظر گرفتن این چند مورد از شکست درمان جلوگیری کنید.

  1. دندانپزشک ایمپلنت دندانی مهارت کافی را برای قراردادن implant داشته باشند.
  2. ایمپلنت مورد استفاده شده از کیفیت و نوع خوبی برخوردار باشد.
  3. رعایت بهداشت و مراقبت از دهان و دندان توسط بیمار

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *